Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2013 Cuma

Mesut Yazıcı / İşitme Engelliler



Merhabaa :)

Bugün okulumuzda işitme engellilerle ilgili bir seminer verildi. Gelen konuğumuz Mesut Yazıcı idi.
Yaptığı çalışmalar o kadar güzel ki. Bundan sizlere de bahsetmek istedim.


Mesut Yazıcı sıra dışı bir tercüman. İşitme engelliler için işaret dilinde şarkı söylüyor. Evinde çektiği şarkı videolarını internette yayınlayarak büyük beğeni toplamış. İşitme engelliler, her ne kadar müziği duymasalar da onun sayesinde şarkıları hissedebiliyorlar. Ayrıca Türkiye genelinde ilk kez işitme engellilerle birlikte Anıtkabir'de İstiklal Marşını İşaret dili ile söylemiş. Bu topluluğun eğitmenliğini üstlenmiş. bu alanda ki çalışmaları her geçen gün artarak devam ediyor.




25 Mayıs 2013 Cumartesi

Yağlı Boya Tablo 3

Yağlı boya kursuna devam ediyorum. Kurs haziran ayında tatile giriyor. Kendim çalışmalara devam etmek istiyorum ama bir yandan da üzülüyorum. Haftada yalnızca 1 gün ders olmasına rağmen çok verimli zaman geçiriyoruz. Kursun tatile gireceğini öğrenince ben de çalışmalarımı hızlandırdım . Hatta yeni tablom da yolda :)
 Bu tabloyu çok severek yaptım. Hemen odamdaki yerini aldı :)






Çocuk Gelişimi Alan Tanıtımı

Geçen hafta okulumuzda çocuk gelişimi bölümünün alan tanıtımı yapıldı. Herkes kendine istediği karakterin kostümünü dikti. Kostümlerin resimlerini ilerleyen günlerde sizlerle paylaşmak istiyorum. Bütün sene boyunca yaptığımız çalışmalar okulda sergilendi. Blogda olmayan çalışmaları sizlerle paylaşmak istedim.




















19 Mayıs 2013 Pazar

Kitap Ayracı

Yine okulda uygulama sınavı olarak yaptığımız bir çalışma. Çok farklı güzel çalışmalar çıktı. Hiç zaman kaybetmeden sizlerle paylaşmak istedim :)
 Genellikle keçeyle çalıştık. Aksesuar olarak oynar gözler , tüyler kullandık. Kullandığımız çubuklar doktor çubuğu. İsteğe bağlı olarak mukavvayı kullanacağı ölçüde kesip kullananlarda oldu. Biz tahta çubukları keçeyle kaplamayı tercih ettik. Yine isteğe bağlı olarak ahşap boyasıyla boyanarak da kullanılabilir.